tiistai 26. elokuuta 2014

Karjalanpiirakoita leipomassa

6 PÄIVÄÄ LÄHTÖÖN.
Maanantaina menin isovanhempieni luokse opettelemaan karjalanpiirakoiden tekoa, joka osoittautui luultua helpommaksi tehtäväksi. Loppupeleissä vaikein vaihe taisi olla riisipuuron keitto, sillä puuro palaa helposti pohjaan ja maitoa piti lisätä koko ajan. Aina isovanhemmilla ollessa tulee syötyä niin paljon kaikkea hyvää, kuten myös tälläkin kertaa; puuroa, mansikkarahkaa, kasviskeittoa, paljon tuoreita kasviksia ja marjoja ja tietenkin niitä karjalanpiirakoita... Mun isovanhemmat on onneksi aika terveysintoilijoita ja superliikkujia, joten vaikka ruokaa tulee syötyä paljon, se on pääosin tosi terveellistä. 
IMG_0859
Kuten jo mainitsinkin, aikaa vievin ja haastavin vaihe oli riisipuuron keitto. Siihen meni aikaa reilu tunti, joka piti seistä puuron vieressä koko ajan sekoittaen ettei puuro palaisi pohjaan. Sen jälkeen puuro vietiin pihalle jäähtymään, jonka aikana aloin tekemään ruisjauhoista taikinaa piirakoille. Saksassa ei todennäköisesti myydä ruisjauhoja, joten tuon Suomesta pussillisen niitä juuri karjalanpiirakoiden tekoa varten. 
IMG_0866
Taikina kaulittiin tosi ohueksi lätyksi, jonka päälle laitettiin n. lusikallinen jäähtynyttä puuroa. Sitten se oikeastaan aika helppo osuus, jota olin luullut varsin vaikeaksi; reunojen rypyttäminen. Se saattaa kuulostaa vaikealta, mutta kuten lopputuloksesta näkyy, ei se sitä ollut. Mun mielestä karjalanpiirakat oli erittäin onnistuneita siihen nähden, että tein näitä ekaa kertaa. Ja maku oli varmaan tuhat kertaa parempi kuin kaupan karjalanpiirakoissa! Jos siis haluatte kokata jotain host-perheelle, suosittelen tekemään karjalanpiirakoita. Niiden tekeminen porukassa on ihan kivaa, eikä maussakaan ole valittamista. :)
blogi 1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti