sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

East Side Gallery @Berlin

Seuraava osa Berliinipostauksiani koskee Berliininmuuria ja siellä vieraillusta mussa heränneitä tunteita asiasta. Berliinissä ei paljoa muurista enää ole jäljellä, ainoa pitkä (1,3km) osa muurista sijaitsee Ostbahnhoffin lähellä ja se on nimeltään East Side Gallery. Muutamia Checkpointteja, rajanylityspaikkoja, on myös säilynyt. Checkpoint Charlie on niistä ehkä tunnetuin, mutta me ei siellä käyty. Käytiin kuitenkin Checkpoint Überbrückellä. Saksojen jakautumisesta ja DDR-ajoista en osaa oikein teille kertoa, koska vasta Berliinissä ollessani kiinnostukseni tähän teemaan Saksan historiassa heräsi mutten siitä vielä kovin paljoa ole selvillä. Sen verran voin kuitenkin sanoa, että tavallaan koko Saksasta tuli vasta 1990-luvulla demokraattinen, sillä DDR (Deutsche Demokratische Republik) oli diktaattorin hallitsema.
Saksojen yhdistyttyä muuri pyrittiin tuhoamaan ja poistamaan, sillä joissain kohdin muuri jakoi mm. perheet eripuolille muuria täysin järjettömällä tavalla. Toisin sanoen jaot olivat täysin mielivaltaisia ja julmia. Muurin murtamisen jälkeen pyydettiin Berliiniin kuvataiteilijoita yli 40 maasta maalaamaan tämä ainoa säilynyt pitkä osa muurista, joka sitten sai nimen East Side Gallery ja joka on maailman suurin ulkoilmagalleria. Siellä mekin kierreltiin hostien kanssa reilut pari tuntia, sillä katseltavaa oli niin paljon. 
berliner 1
berliner3
"Es gilt viele Mauern abzu bauen" -On paljon muureja murrettavaksi, joka oli musta yksi hienoimmista maalauksista. Sanoma on ainakin musta harmittavan totta. Muutenkin tuolla oli tosi paljon maalauksia, joissa oli joku yhteiskunnallinen sanoma ja sen takia meillä menikin niin kauan tuolla, kun hostit joutui mulle monien kohdalla selittämään sen "syvimmän" selityksen.
berliner4
Bei unserem Besuch in Berlin weir ein Höchpunkt der Reise für mich die Berliner Mauer und die East Side Gallery. Ganz Berlin hat mir sehr gut gefallen und ich will die Stadt gerne nochmal wärend meine Zeit hier in Deutschland besuchen.
Eigentlich kenne ich die Geschichte von Deutschland ganz gut, aber über die DDR und die Teilung des Deutschlands von 1960 bis 1990 wiess ich nicht so viel. In Berlin habe ich angefangen für mich das Thema zu intressieren und das nächste Mal will ich das DDR Museum und das Gedenkstätte von Bernauer Stasse besuchen. Dieses Mal haben wir jeden Tag viel gemacht und viele Sehensmöglichkeiten gesehen, aber trotzdem gibt es noch viel zu sehen in Berlin wofür wir noch keine Zeit hatten. 
Die East Side Gallery war ein tolles Erlebnis, und die Graffity auf der Mauer war sehr schön. Wir waren da für einige Stunden und wärendessen haben wir auch die Checkpoint Überbrücke besucht.
berliner5
Sozialistische Bruderkuss ja edelleen Berliiniin täysin rakastunut neiti.

berliner6

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti