keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Berlin

Mun hieman tylsähkölle pääsiäislomalle tuli kyllä aivan mahtava lopetus, kun torstaista sunnuntaihin oltiin Berliinissä host-vanhempieni kanssa. Berliini oli juuri niin ihana kaupunki kuin olin muistanutkin sen olevan aikaisemman kerran (monen vuoden takaa) mukaan. Kaupungissa on niin rento, avoin ja sellainen ihanan lämmin tunnelma. Säätkin olivat meille varsin suotuisat, ja t-paidalla tarkeni vikaa päivää lukuunottamatta mainiosti. Berliini on jotenkin aivan toisenlainen suurkaupunki verrattuna muihin Saksan isoihin kaupunkeihin. Ihmiset on ystävällisempiä ja rakennukset modernimpia, eikä sellaisia saksalaisen näköisiä ollenkaan. Asukkaita Berliinissä on yli kolme miljoonaa.
Meillä oli viikoksi varsin paljon suunnitelmia, ja siksi herättiinkin jokaisena aamuna suht' aikaisin ja muutenkaan ei hotellilla paljoa aikaa vietetty. Meidän hotelli sijaitsi Charlottenburgissa, joka on todella kaunis kaupunginosa vartin S-Bahnmatkan päässä Alexanderplatzilta. Toisaalta Berliinissä ei sinänsä ole mitään virallista keskusta-aluetta, siellä itse kantakaupunkialuekin on tosi laajalle levittynyt. Koska reissun aikana tulin ottaneeksi melkein 300 kuvaa, ajattelin hieman pilkkoa niitä muutamaan postaukseen. Tässä postauksessa nähtävyyksiä ja muita paikkoja, jossa käytiin. Berliinin muurista haluan tehdä oman postauksen, koska se oli paikkana niin kiinnostava ja kuviakin tuli otettua siellä varmaan reilu sata. 
blogi1
Brandenburgin portti ja Berliiniin rakastunut Suomityttö, joka hymyili pullaposkiensa kanssa onnellisena koko Berliinissäoloaikansa. Kamala ikävä takaisin tuonne. Vielä kerran haluaisin tuonne täällä ollessani mennä, useammin ei varmaan onnistu vähintään seitsemän ajotunnin takia minun ja Berliinin välillä.
blogi2
blogi5
Berliinin tv-torni, jossa käytiin viimeisenä päivänä ja josta oli sitten kiva katsella viikon aikana käymiämme paikkoja ja bongailla tuttuja rakennuksia. Sieltä myös huomasi hyvin, kuinka suuri kaupunki Berliini oikeasti on.

blogi3
Denkmal für die ermordeten Juden Europas, eli Holokausti-muistomerkki oli tosi vaikuttava näky ja muistomerkin kattanut alue oli ihan valtava. Muistomerkin alla oli holokausti-museo johon oli ilmainen sisäänpääsy. Siellä oli mm. näyttely vainotuiden ihmisten perheistä ja heidän henkilötarinoitaan.

blogi6
Bundestag/Reichtag; maailman vierailluin parlamenttitalo jossa mekin käytiin sisällä opastetulla kierroksella ja kiivettiin sen jälkeen rakennuksen katolle, missä on sellainen iso kupoli josta näkyi Brandenburgin portille tosi hyvin. Opas muuten kertoi, että myös tuolla veden alla on niitä parlamenttitaloon kuuluvia rakennuksia, käytäviä ja iso parkkihalli siellä työskenteleville ihmisille. Tuolla vierailu oli mulle sinänsä tosi kiinnostavaa, koska mulla on täällä pääaineena yhteiskuntaoppi ja aina välillä katsotaan jotain uutisia tms. ja siellä mä sitten tepastelin samoilla paikoilla kun ne poliitikot ja Bundeskanslerit aina telkkarissa.

blogi7
Hackische Markt, joka oli meidän hotellin lähellä oleva alue lähellä Berliinin päärautatieasemaa. Ihastuin tohon alueeseen sydämmeni pohjasta, ja otin kuvan tuosta talosta, jotta voin joskus myöhemmin etsiä sen käsiini ja muuttaa sinne.

blogi9
Ekaa kertaa Starbucksissa tällä ollessani.
blogi8
blogi10
blogi4
Ekana päivänä treffattiin Kaislan, toisen Rotaryvaihtarin Suomesta, kanssa Berliinissä ja käytiin yhdessä Suomen suurlähetystössä äänestämässä eduskuntavaalien ennakkoäänestyksessä. Kaisla nappasi myös musta tän yhden kuvan Siegssäulella, mutta yhteiskuvaa meistä ei saatu koko päivän aikana otettua. Schade. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti