perjantai 26. syyskuuta 2014

Wandertag im Bonn

Tänään oli Wandertag (=vaelluspäivä) kaikilla koululaisilla, ja meidän luokka lähti englanninkurssilaisten kanssa Bonniin päiväksi teeman mukaisesti vaeltelemaan. Aamulla lähdettiin kahdeksan aikaan ajamaan bussilla kohti Bonnia Mosel-joen viertä kulkien. Bonnissa tavattiin meidän cityvaellusopas historiamuseossa ja lähdettiin siitä sitten pienemmissä ryhmissä parin tunnin vaellukselle Bonnin esikaupunkialueella.
blogi 2
Itse kaupunkikierroksesta en kyllä oikein mitään ymmärtänyt, sillä opas puhui vahvaa etelän murretta ja muutenkin tosi nopeasti. Muuten, esim koulussa ymmärrän jo aika hyvin asiat, mutten osaa vielä ottaa osaa keskusteluun ainakaan saksaksi. Paremmin kuitenkin sujuu kuin miltä alussa vaikutti. :)
blogi 4
Kierroksen aikana käytiin metroasemalla joka oli samalla yks historiamuseon sisäänkäynneistä, YK:n toimiston pihalla, Deutsche Wellen rakennusten pihalla, liittokanslerin entisessä "gungalow'ssa" (näin se oltiin käännetty englanninkielisessä opasteessa, sillä kyllä käsittääkseni tarkotettiin toimistoa..) ja Mosel-joen varrella kuvailemassa.
blogi 3
Lämpötila täällä Saksassa on ollut melkein viidentoista asteen yläpuolella joka päivä, tänäänkin taisi olla yi 20 astetta. Aamuisin on kuitenkin kauhean pimeää ja sumuista, ja välillä sataa tosi rankasti. Viime viikonloppuna olin muiden Rotaryvaihtareiden kanssa Solingenissa, ja en oo ikinä elämässäni kokenu yhtä paljon ja yhtä isoja rankkasateita kun sinä viikonloppuna. Muutenkin viikonloppu meni vähän pieleen mun osalta, mutta teen siitä varmaan oman postauksen.
blogi 5
Jälleen varsin väsynyt kielen puhumisesta, mutta jälleen myös onnellinen turisti Bonnin ostoskadulla. Tutustuin tänään ihan mahtaviin ihmisiin ja muutenkin nautin tosi paljon tästä päivästä. Toivottavasti vielä monia tällaisia edessä päin. ♥
blogi 1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti