keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Fußball im Dortmund

Viime sunnuntaina pääsin kokemaan jotain varsin hienoa täällä Saksassa: Jalkapallopelin superisolla stadionilla, jonka Saksa vieläpä voitti. Hostäiti oli heti Saksan mm-mestauuden jälkeen varannut liput heille ja mulle katsomaan ekaa Saksan maajoukkueen peliä mm-kisojen jälkeen, ja niin oli kyllä muutama muukin. Stadionilla oli nimittäin yhteensä 62 000 katsojaa. Sunnuntaina lähdettiin ajamaan yhdeksän aikaan ensin kohti perheen asuntovaunun talvipaikkaa, jonne käytiin jättämässä vaunu. Sen jälkeen ajettiin kolme tuntia Dortmundiin, jossa host-siskoni Amelie opiskelee ja asuu. Käytiin Amelien asunnolla, joka oli ihan Dortmundin keskustassa, viidennessä kerroksessa hissittömässä talossa. Maisemat oli tosi nätit ja muutenkin kämppä oli ihan mahtava verrattuna vaikka mun Hoasin kämäiseen pikkukämppään. Kuitenkin se viiden kerroksen kapuaminen joka ikisenä päivänä... Huhhuh.
Kaupunki oli täynnä kisafiiliksissä olevia skottimiehiä hameineen, ja tietysti saksafaneja. Mentiin hakemaan sellasesta kasvisravintolasta ihanat tofurullat, jotka oli vähän kun rullakebabit mut vaan kasvisversiona. Se oli niin hyvää! Muutenkin ruoka täällä on tosi lecker, tosin leipään oon kyllä jo ihan kyllästynyt. Smoothiet maksaa kaupassa alle euron ja niitä juonkin melkein joka aamu.
Mähän en siis koskaan aikasemmin oo ollu jalkapallopelissä, mutta uskoakseni tuolla oli kyllä aikamoinen tunnelma koko pelin ajan. Kun pelaajat esiteltiin, juontaja sano aina sen pelinumeron ja ihmiset huus sen pelaajan nimen. Välillä laulettiin jotain "Deutschland ist nummer eins in die Welt" ja välillä jotain muuta mistä mulla ei ollut hajuakaan. Hauskaa kuitenkin oli, ja Saksahan siis voitti 2-1.
Peli loppui kymmenen aikaan, meillä meni yli tunti päästä metrolla pois stadionilta, ruuhkien takia päästiin isolle tielle vasta yhden aikaan ja kolmen aikaan päästiin takaisin Holleriin. Menin vielä suihkuun ja nukkumaan pääsin vähän ennen neljää. Seuraavana aamuna koulu alkoi 7:50. Pientä väsymystä oli havaittavissa, mutta oli kyllä sen arvoista! 
Untitled

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti