torstai 4. syyskuuta 2014

Trier

Keskiviikkona lähdettiin heti aamusta ajamaan kohti Trierin kaupunkia. Host-isällä oli siellä jotain työmenoa ja minä ja host-äiti lähdettiin mukaan. Matka kesti pari tuntia, sillä Trier sijaitsee ihan Luxenbourgin rajan tuntumassa. Kaupunki on Holleriin (700 asukasta) verrattuna aika paljon isompi sadalla tuhannella asukkaallaan, ja oli kiva päästä käymään vähän isommassa kaupungissa. Triorissa kasvatetaan viiniköynnöksiä (?) joten niitä tuli tuulimyllyjen lisäksi nähtyä matkan aikana paljon.
blogi 1
Aamulla käytiin vanhoissa kirkoissa ja muissa rakennuksissa. Tää kuva on otettu Porta Nigrasta, josta on nykyään jäljellä vaan osa portista ja siitäkin suurin osa korjailtu myöhemmin, mutta joka ennen aitasi koko Triorin alueen. (Jos nyt yhtään oikein ymmärsin.) 
blogi 2
Osa ajasta pyhitettiin myös shoppailulle. Löysin itselleni huulipunan, meikkivoiteen, kulmakynän, suihkugeelin, kasvojenpesuaineen, huulirasvan, collegepaidan ja toisen paidan ja kolme levyä Milkaa yhteensä varmaan alle kolmellakympillä! Saksan hinnat on niin parhaita. Löysin jo myös omat lempparivaatekauppani -ruokakauppani ja -kosmetiikkaliikkeenkin. Siellä kosmetiikkakaupassa myydään eläinkokeetonta, luomua, vegaanista luonnonkosmetiikkaa parilla eurolla. En tajua. 
blogi 3
Käytiin myös kävelemässä sellasessa isossa puistossa kaupungintalon lähellä. Siellä oli kauheesti poliiseja ja osa puistosta oltiin suljettu ihmisiltä, koska Saksan presidentti oli tulossa illalla käymään Triorissa tuolla kaupungintalolla ilmeisesti. Me ei kuitenkaan ehditty siihen asti jäämään Trioriin, vaan lähdettiin kuuden aikaan takaisin tänne ihanaan Holleriin.
Viihdyn täällä tosi hyvin ja kaikki vaikuttaa ihan loistavalta! (mun saksantaitoa lukuunottamatta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti