torstai 25. joulukuuta 2014

Weichnachten

Hyvää joulua kaikille rakkaille tutuille ja lukijoille!
Tämä joulu oli monestakin syystä varsin erikoinen mulle, alkaen vaikka siitä että joulua oikeastaan juhlistettiin täällä vasta tänään. Eilen oli Heiligabend, eli nimensä mukaan vasta illalla alettiin juhlia joulun saapumista. Illalla mentiin kirkkoon perheen kanssa, jonka jälkeen oli tarkoitus mennä vaeltamaan muiden kirkkoihmisten kanssa ja lauleskella siellä iltaan asti joululauluja. Sade kuitenkin muutti suunnitelmat siihen, että mentiin suoraa kirkon jälkeen kotiin ja lauleskeltiin sitten siellä. Illalla syötiin varsin saksalainen ateria, (soija)würstia ja perunasalaattia, joka oli kyllä tosi hyvää. Ruuan jälkeen pelattiin pelejä yöhön asti, ja yöllä saatiin avata lahjat.
blogi 1
Tänään, joulupäivänä vietettiin siis meidän perheessä vasta joulua. Syötiin jouluruoka, joka sisälsi mun osalta soijanakkeja, punakaalia, salaattia, Klößeneitä (ei mitään hajua mikä se oli tai miten se on valmistettu, mutta lihaa siinä ei ollut) ja jälkkäriksi vadelmaspekulatius -jäädykettä, kakkua ja suomalaisia Geisha-konvehteja. Kohta pelataan yhdessä lisää Monopolia, Schwarz-Rot-Gelb -peliä tai uutta lemppariamme; Black Stories. En tiedä onko kyseinen peli vielä Suomeen tullut, mutta suosittelen kokeilemaan!
blogi 3
Muutenkin tämän vuoden jouluni oli huomattavasti normaalia uskonnollisempi. Saksa on Suomeen verrattuna paljon uskonnollisempi maa, ja varsinkin sellaista munkin ajatusmaailmaa (ateismia) vastaavaa ei täällä tule kovinkaan usein vastaan. Täällä eivät esimerkiksi lapset usko Suomen (ja varmaan koko muun maailman) mukaisesti joulupukkiin, vaan täällä uskotaan Jeesuslapsen tai enkelin tuovan joululahjat. Kirkossa myös käydään useammin adventtiaikaan ja joululaulutkin on musta paljon uskonnollisempia. Myös tavallisten hyvienjoulujen -toivotusten sijaan toivotetaan siunattua joulua.
blogi 6
Tänä vuonna joululahjoja ei ollut määrällisesti niin paljon, mutta sitäkin toivotumpia ja tärkeämpiä kaikki olivat. Isältä sain tämän korun, äitiltä hopeisen ja kolmansilta host-vanhemmilta myöskin yhden kaulakorun. Sain myös toivomani Tähtiin kirjoitettu virhe -kirjan saksankielisenä, pipon, alleviivaustusseja, postikorttikalenterin Saksan kuvilla varustettuna, horoskooppiennustuskalenterin sekä maailman suloisimman ja pehmeimmän jumpsuitin. Sain myös tuon yllä olevassa kuvassa olevan joulupallon, jollaisen hostit olivat käyneet minulle teettämässä. Meidän joulukuusessa oli jokaisen perheenjäsenen, myös entisten vaihtareiden ja tällä hetkellä vaihdossa olevan Balthesin, kaikkien omat joulupallot kuusessa roikkumassa. Musta toi oli maailman suloisin idea ja oli ihana saada omakin joulupallo sinne kuuseen.
blogi 2
Suomalaisia jouluruokia mulla ei todellakaan tullut tänä jouluna ikävä, sillä musta oikeaan kaikki ruuat on surkeita. No, oli siis helppo päättää mitä jouluista ruokaa haluan kokata ensimmäiselle ja kolmannelle host-perheilleni, kun lupauduin 24. päivä kokkaamaan heille Suomalaisen jouluaamiaisen. Riisipuuro onnistui mitä mainiommin, eikä luumukiisselissäkään ollut valittamista. Hieman hämmentyivät saksalaiset siitä, että puuron kuuluu olla suolaista ja siitä, että manteleita ei yhtä enempää löytynyt, mutta kaikki tuli kuitenkin syötyä ja vieraat poistuivat täysin vatsoin. :)
blogi 4
Suomeen on tullut nyt parin päivän sisällä aika useinkin skypetettyä ja lähetettyä joulutoivotuksia milloin kellekin, ja eilen illalla tuli kauhea koti-ikävähetki. Nää on näitä perus vaihtaripäiviä, että ensin koko päivän pelkkää hymyä ja sitten kun on hetkenkin yksin, purskahtaa vaan itkuun ja haluaa Suomeen takaisin mistä hinnasta tahansa. Onneksi se tunne ei kauaa kestänyt ja about kymmenen minuutin jälkeen nukuinkin jo makeasti, haha.
blogi 5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti