torstai 21. toukokuuta 2015

Konstanz

Magdan luona vieraillessani Konstanzissa oli tosi upeat säät, varsinkin reissuni alkupuolella. Pystyttiin ihan vaan mekoissa ja topeissa kiertelemään kaupunkia ja ihailemaan tätä yhtä Saksan suloisimmista kaupungeista. Viikonloppuna Konstanz täyttyi sveitsiläisistä, jotka hieman suomalaisten tavoin (suomalaiset matkustaa siis Viroon tietenkin) tulevat Saksan puolelle ostoksille aina viikonloppuisin, sillä Saksassa kaikki on paljon halvempaa ja sveitsiläiset saavat totteista vielä arvolisäveronkin -19%, pois joten Saksaan shoppailemaan tuleminen todellakin kannattaa. Sen kyllä valitettavasti näki kaupungilla, sillä kaupoissa oli ihan järkyttävät ruuhkat ja sveitsiläiset tunnisti kyllä varsin helposti oikeasti kymmenien kassillistensa kanssa. Ja samalla tuli tietysti kuultua Switsche Deutschia, eli sveitsiläisten puhumaa saksaa. Ei muuten todellakaan ole yhtään samanlaista, kuin tämä meidän saksamme jota mä olen oppinut.
blogi8
Konstanzin satama, jossa törmättiin myös siihen mun äitini pomoon. Alla oleva patsas on joku merien suojelupyhimys muistaakseni, ja samalla myös Konstanzin suojelupyhimys. Saksassa ei siis kovin monia tällaisia Suomen satamakaupunkien kaltaisia kaupunkeja ole, sillä täällä on paljon vähemmän vesistöjä verrattuna meihin. Konstanzissa mulla tuli sitten ihan kauhea himo päästä heittämään talviturkki pois, kun lämpötilatkin olivat sen verran korkeat. Perjantaina, suunniteltuna "rantapäivänä" satoi kuitenkin ihan kaatamalla ja samalla katosi yllättäen myös mun kiinnostus uimiseen. No ehkä sitä vielä jossain vaiheessa ehtii.
blogi9
blogi10
Maailman parasta Frozen Yoghurtia sai tuolta Ilove leo -paikasta, jossa noinkin iso annos maksoi vain 2,7e itsetehdyn mangokastikkeen kanssa. Mä en voi sanoin kuvailla, kuinka paljon mä rakastan tätä kyseistä "ruokalajia". Voisin about elää pelkällä froyolla. Alla olevassa kuvassa minä ja Magda Meinau -kukkaissaarella, jonne mentiin Magdan kämppiksen kanssa syömään heidän kokkaamaansa tacosalaattia ja iltaa istumaan. Pois mentäessä ei meinattu löytää uloskäyntiä pimeän jo tultua, ja harhailtiinkin samojen kukkapuskien ohi varmaan neljä kertaa ennen uloskäynnin löytymistä. 
blogi3
blogi2
Ruusut eivät Mainaulla valitettavasti vielä kukkineet, mutta muuten siellä oli silti paljon nähtävää ja tuollaisia erilaisia muodostelmia kukista tehtynä. Tämä siis on kukista tehty muodostelma Bodenseestä. Tuonnekin haluan ehdottomasti vielä joskus uudelleen!
blogi1
Translation: Last Wednesday I took the ADAC Postbus from Montabaur to Singen. The trip took more than seven hours, but I like to sit on the bus and the free wifi made my trip really comfortable anyways, so I had no problems while travelling. I was sleeping well, listening music, watching some films from ADAC media center and just chilling. When I arrived, Magda picked me up and we took the commuter train from Singen to Konstanz. In Konstanz we were just walking around the city, photographing, doing some gift shopping for Magda's friend and enjoying the beautiful weather. The whole weekend was really fun and I'm deffieneatly coming back to Konstanz someday!

2 kommenttia:

  1. mikset kirjoita enään?:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi kauheesti, aika vaan meni vikojen viikkojen aikana niin vauhdilla :(
      Nyt on taas uusia postauksia tulossa!

      Poista