torstai 14. toukokuuta 2015

Bayern

Muutama viikko taaksepäin oltiin hostien kanssa Bayerissa, tarkemmin sanottuna Wertingenissä, Dachaussa ja Münchenissä. Suunnitelmat Schloss Neuschwansteinista kaatuivat heti säätilan valjettua meille; prinsessalinnaa kun ei kannata lähteä ihastelemaan kaatosateessa ja ukkosessa. Jos alustavat suunnitelmat pitävät, pääsen sinne kuitenkin heinäkuussa kahden meksikolaisvaihtarin kanssa. Peukut pystyyn, että suunnitelmat onnistuu sillä en halua olla oikeasti varmaan Saksan historian ainoa täällä ollut vaihtari, joka ei koskaan kyseisessä paikassa ollut. Koko reissumme ajan säät olivat surkeat, mutta Etelä-Saksa valloitti silti sydämmeni ihanien ihmisten ja kauniiden kaupunkien takia. Huomenna otankin jo suunnaksi Konstanzin, jonne menen sunnuntaihin asti Magdan luokse vierailulle. Kyseinen paikka on yksi Saksan eteläisimpiä osia, mutta jälleen kerran eivät säät taida minua suosia. Ei se mitään, hyvä reissu on varmasti siltikin tulossa!
blogi2
Marienplatz ja Münchenin raatihuone. Aina (eli melkein joka vuosi...) kun Bayern München voittaa mestaruuden jalkapallossa, pidetään voittojuhlat tuolla raatihuoneella kadun ollessa ihan täynnä jalkapallofaneja ja mestareiden juhliessa parvekkeella. Joka päivä 11 ja 12 aikaan tuonne paikalle kerääntyy hirveät määrät turisteja katsomaan, kun Glockenspiel (kellopeli) figuurit tanssivat muutaman minuutin ajan tunnin vaihtumisen merkiksi. Mekin käytiin kyseinen juttu katsomassa, ja pakko myöntää että hieman suurempaa show'ta olin itse odottanut...

blogi4
Viktualienmarkt, jossa käytiin ihastelemassa tuoreita kasviksia ja hedelmiä ja muutenkin tutustumassa paikallisiin tuotteisiin. Tuolla oli myös todella kauniita kukkia myytävänä, mutta myyjän nähtyä minun kuvanneen niitä juoksi hän vihaisena luokseni käskien poistamaan kaikki ottamani kuvat kyseisestä kojusta. Mielestäni ihan törkeää, kun miettii että kuinka paljon turisteja tuollakin pyörii jokaisena päivänä. 
blogi3
Münchenin Maibaum Frühlingsfestin kunniaksi, jota juhlittiin täällä Etelä-Saksassa juuri tuona viikonloppuna. Siitäkin tulossa oma postauksensa.
aa
Resitenzin teatteri. Koko teatteri oltiin sisustettu ihan mielettömän vanhanaikaisesti ja kauniisti, ja mun olisi niin tehnyt mieli kiivetä lavalle ja kuvitella hetken olevani kyseisessä paikassa näyttelijänä. Todennäköisesti olisin kuitenkin lentänyt sillä minuutilla ulos koko kaupungista, joten päätin jättää välistä.
blogi1
Lopuksi hieman erilaisiin kuviin ja tunnelmiin, nimittäin Dachaun keskitysleiriin. Koko päivän aikana ei elohopea noussut kymmentä astetta korkeammalle ja aamusta iltaan satoi kaatamalla. Kyseinen paikka ei muutenkaan mikään lämminhenkisin paikka historiansa takia ole, mutta pakko sanoa että muakin hieman karmi olla siellä koko päivä tutkien paikkoja ja ihmisten kohtaloita lukien. Varsinkin sellainen video, missä yksi leiriltä selviytyneistä kertoi rankaisukeinoista, sai mut oikeasti tuntemaan melkein niiden ihmisten kärsimyksen. Vaikuttava paikka oli, kuten arvatakin saattaa, kysessä ja vietettiin tuolla huonosta säästä huolimatta melkein avaamisajasta sulkemiseen.
IMG_2489

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti