maanantai 30. maaliskuuta 2015

Germanwings 9525

Oletteko lukijat muuten jo huomanneet lehtiä lukiessanne, että Montabaur on tullut siellä Suomessakin mainituksi tällä viikolla useaan otteeseen varsin surullisen asian johdosta? Jos ette niin kerronpa hieman: Germanwingsin lento 9525 syöksyi Ranskan Alpeilla maahan tiistaina 24. päivä tätä kuuta. Kaikki koneessa olleet kuolivat, ja onnettomuuden syy alkaa olla selvillä. Perämies, joka halusi tehdä itsemurhan ja täten ajoi siis koneen tahallaan maahan vieden itsensä mukana myös 150 muun ihmisen hengen.
Ja miten tämä nyt Montabauriin liittyy? Kyseinen perämies, Andreas Lubitz oli kotoisin Montabaurista. Hän asui tässä muutaman kilometrin päässä meistä ja monet meidän kylästämmekin tunsivat hänet tai hänen vanhempansa. Keskiviikosta lähtien täällä on pyörinyt ihan jäätävästi mediaa varsinkin tässä Montabaurin ja Hollerin välisellä lentokentällä, jossa Lubitz oli lentämään oppinut ja jossa hän oli usein käynyt lentämässä. Vanhempien talollakin on paljon mediaa ja Montabaurin suuret poliisivoimat (4 poliisia, kaksi poliisiautoa heheh) ovat olleet siellä myöskin.
Meidän koululla ja muutenkin Saksassa on lippu ollut puolitangossa siitä asti, ja Lubitzien talolle on tuotu kynttilöitä, ja kuulemma tänään aamulla kirkossakin oltiin aiheesta puhuttu. Koko Montabaur on selvästi järkyttynyt tästä asiasta, ja siitä että näinkin suloisesta pikkukaupungista voi olla kotoisin noinkin julmasti monien viattomien ihmisten hengen päättänyt mies.
Me ollaan tästä aiheesta paljon puhuttu myös hostien kanssa, eikä meistä kukaan voi tajuta miten ihmeessä itsemurhaa suunnitteleva ihminen on valmis viemään niin monen muunkin hengen mukanaan. Tutkinnathan tässä jutussa ovat vielä auki, mutta en vaan tajua kuinka kyseinen mies oli päässyt lentämään siitä huolimatta, että hänelle oltiin esimerkiksi kyseisen murhenäytelmän tapahtumispäivälle kirjoitettu sairaslomaa juuri mielenterveysongelmien takia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti