sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Frühlingsfest

Heippa kaikki!
Mun kahden viikon työharjoitteluni sairaalassa on jo takanapäin, ja aika siellä meni tosi nopeasti. Opin ihan hirveästi uutta sairaanhoitajan ammatista ja erikoistumismahdollisuuksista, pääsin leikkaussaliin, opin uusia sanoja ihmisen anatomiaan ja sairaalasanastoon liittyen muutenkin ja tutustuin mahtaviin ihmisiin varsinkin meidän osastolla viisi. Sain myös varmistettua, että tuossa todellakin voisi olla mun tulevaisuuden ammatti. Kertaakaan ei tuntunut ällöltä mikään, vaikka tuossa kahden viikon aikana kaikenlaista ehti nähdäkin. Loppuviikosta ehdin napata (jälleen) itselleni jonkun flunssan, jota parannellessa viikonloppuni on kulunut. Eilen mulla ei lähtenyt koko päivänä yhtään ääntä, mutta kurkku ei sinänsä ole edes kipeä. Kummallista sinänsä, ja toivon että nyt olisi jo tuo flunssa takana. Mulla on nimittäin enää keskiviikkoon asti koulua, jonka jälkeen alkaa melkein kolmen viikon pääsiäisloma. Suunnitelmana edelleenkin on mennä ainakin Berliiniin ja käydä ekaa kertaa antamassa ääneni Suomen eduskuntavaaleissa Suomen suurlähetystössä ja toivottavasti matkata jonnekin muuallekin, kuten Dortmundiin Amelielle.
blogi1
Tänään järjestettiin mun host-iskän työpaikassa Frühlingsfest, eli kevätjuhla kiitokseksi kuluneiden vuoden asiakkaille ja samalla kutsuttiin uusia asiakkaita tutustumaan tuotteisiin. Mun host-iskän työpaikka ei (vaikka kuvista niin voisi luullakin) ole mikään tivoli, vaan he myyvät valmiita talopaketteja tai remontteja ympäri Saksaa asuville asiakkailleen. Tänään kuitenkin oltiin pihalle pystytetty pieni tivoli, kahviloita ja muita ruokakojuja ja siellä mekin sitten kierreltiin muutama tunti tänään. Sää ei valitettavasti ollut mikään erityisen lämmin, mutta kevättakilla tarkeni kuitenkin. Kuulemma normaalisti maaliskuussa on sellaiset 10-15 astetta lämpimämpää, kuin mitä meillä tällä hetkellä on. Kiva...
Kun nyt kerran tilaisuus sattui tehdä jotain näinkin siistiä, päätin mennä hyppimään tuollaisella trampoliinilla ekaa kertaa elämässäni. Olin varmaan ainakin viiden metrin korkeudessa tuolla hyppiessäni ja heti tekniikan tajuttuani toi oli niin hauskaa, että olisi tehnyt mieli jäädä siihen pomppimaan loppupäiväksi. Mulla on tällä hetkellä muutenkin joku hurjapäisyysvillitys meneillään. haluisin jo hirveesti päästä huvipuistoihin ja muutenkin tehdä jotain hurjaa, kuten hypätä benji-hypyn täällä ollessani.
blogi2
Pohdiskeltiin tässä yksi päivä, että mitä saksalaista ruokaa tulen ikävöimään eniten sitten Suomessa ollessani, ja Spätzlejen ja perunasalaatin jälkeen mieleeni tulivatkin heti Pommes. Haha, nää saksalaiset ranskalaiset vaan on maailman parhaita ja Suomessa ei ainakaan usein tarjota majoneesia ranskiksten kera. Täällä se on mulle jo paljon normaalimpaa kuin ketsuppi, ja täällä Mäkkärissäkin tarjotaan ranskalaisten kanssa majoneesia. Currywürstit ja muut on mulla jäänyt tietysti kokematta kasvissyöntini takia, mutta yllättävän hyvin olen kasvissyöjänä päässyt saksalaisiin ruokiin silti tutustumaan. Pelkoa ei ainakaan ole, että täällä tulisin laihtumaan koska ruokaa ei olisi. :D
blogi3
Translation: At Friday my two-week-long Praktikum, internship at the local hospital ended. The two weeks were amazing and full of good time by getting to know new people, seeing some surgical operations, learning new anatomy- and hospitalwords in German and just having the time of my life. After thease two weeks I could really imagine working as an nurse in the future, like I've always dreamed. On Friday my host brother came from his classtrip from London and we went to celebrate that (and my good praktikum-feedback!) on a good restaurant in Limburg. It was an Schnitzel-restaurant, but as an vegetarian I was having an Greek salad and it was the best salad I've ever eaten. Yum! 
Today my host dad's work place was having their Spring feast for the customers of the last year and also for the future customers. We were also there for few hours today meeting new people and I got to jump on a tampoline too. It was so much fun, I think I could have stayed there the whole day just jumping around. But the other kids (aged 4-10..) wanted to jump too, untfortunately.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti