tiistai 28. lokakuuta 2014

Herbstferien

Ensimmäinen lomaviikko kului Dortmundissa Amelien luona vaihtovuoteni parasta aikaa viettäen, josta kertoo myös se ettei mulla ole viikolta yhtäkään kuvaa otettuna. Puhelimesta löytyy pari peiliselfietä vaatekaupoilta joissa päiväni vietin, mutta muuten ei tullut yhtäkään kuvaa otettua vaikka kamera kulki mukanani jokaisena päivänä... Tällä kertaa saatte siis tyytyä kuviin jotka otin tunnin odotteluni aikana Essenistä maanantaiaamuna. Essen oli tosi kaunis kaupunki myös, mutta musta Dortmund on kyllä vielä ihanampi; se muistuttaa jotenkin vähän Tallinnaa vanhoine rakennuksineen ja säätkin olivat "siellä pohjoisessa" enemmän Suomen tasoa ainakin sateisuuden perusteella. Se ei kuitenkaan paljon menoa haitannut ja viikko oli ihan loistava! Shoppailua, kaupungin kiertelyä, juhlimista, tanssimista, hyvää ruokaa ja musiikkia ja paljon uusia tuttavuuksia.
IMG_1164
Amelie on ollut Meksikossa vaihdossa ja eräänä päivänä pätettiin sitten kokata Meksikolaista ruokaa Amelien kämppiksen kanssa. Koko kokkailuprosessi oli hauska ja oli ihana päästä tekemään kaikki (maissilastuja lukuunottamatta) ihan alusta alkaen itse. Kokattiin quesadilloja lohkoperunoiden, salsan ja quacamolen kera. Aivan mielettömän herkullista, jolta se myös kuulostaakin!
Yhtenä päivänä päätettiin elää kunnon opiskelijaelämää pastaa ja tomaattikastiketta syöden viikon ja kuukauden ollessa jo lopuillaan, ja samoin siis myös rahojen... Tuli kyllä kunnon #throwback Helsinkiaikoihin, jolloin oikeastaan elin pelkästään nuudeleilla ja pastalla. Söin myös mama vegetablenuudeleita, joita löydettiin thaikaupasta Dortmundista ja joita sitten raahasin ison kasan tänne kotiin.
IMG_1168
Viikon aikana sain vihdoin aikaiseksi käydä ripsihuollossa. Pakko muuten täälläkin päivitellä tämän "kehityksen edelläkävijämaan" hidasta keitystä noissa ripsiasioissa. Suomessa mulla on jo reilu puoli vuotta ollut volyymiripset käytössä, jotka on siis paljon luonnollisemman näköiset ja pysyvät parempina kauemmin. Tänne tullessani aloin kuumeisesti etsiä volyymihuoltopaikkaa, ja pitkän etsinnän jälkeen tulin tulokseen: tuo maailman paras keksintö ei ole vielä rantautunut Yhdysvaltoja, Australiaa, Suomea ja Ruotsia kauemmas. Tähän päädyin mm. Instagramin #volymelashes -kuvien perusteella, jotka kaikki olivat noista mainitsemistani maista kotoisin. Niiden tänne saapumista odotellessani joudun nyt siis tyytymään näihin kömpelöihin ja helposti putoileviin ripsienpidennyksiin. Hyviä huoltopaikkojakin tuntuu olevan muuten tosi vaikea löytää täältä. Dortmundinkin kokoisesta paikasta löytyi vain kaksi huoltopaikkaa ja nää on silti ihan surkeasti laitetut.
IMG_1167
Onneksi Montabaurissa ei ole tällaisiä herkullisen näköisiä smoothie- ja hedelmäkojuja joka paikassa, sillä silloin olisin varmaan entistäkin köyhempi.
IMG_1166
Voisin jossain vaiheessa kuvailla mun täällä tekemiäni ostoksia, koska niitä on ehtinyt kertyä jo varmaan toinen matkalaukullinen. Eilen äiti lähetti mulle ekan paketin Suomesta ja vidoin saan myös mun lämpimät hupparit ja muut käyttöön. Itse lähetän myös tällä viikolla paketin Suomeen lähinnä siskon joululahjoja sisältäen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti