perjantai 27. kesäkuuta 2014

Goodbyes

Tiistaina sain jälleen kokea yhden vaihtovuoden ei-niin-ihanista asioista; jäähyväiset. On oikeasti hämmentävää, kuinka läheiseksi ihmisen kanssa voi yhden vuoden aikana tulla, vaikkei ennen sitä ole tuntenut toista ollenkaan. Oltiin tutustuttu toisiimme Rotaryvaihtareiden facebook-ryhmässä, ja eräs päivä Cyrielle tuli kertomaan tulevansa mun kanssa samaan kouluun Suomessa. Olihan se hieman hämmentävää, että ylipäänsä tultaisiin samassa kaupungissa asumaan, saati sitten päätymään samaan kouluun. Meillä oli tämän vuoden aikana muutamia yhteisiä kursseja, ja usein käytiin kahvilla yms. koulun jälkeen. Suomea Cyrielle oppi puhumaan ihan loistavasti, ja oli hienoa seurata vierestä kielitaidon kehittymistä vuoden aikana. 
blogi 1
Hämmentävää ajatella, että jos sanaakaan suomea tänne tullessaan puhunut ihminen oppii vuoden aikana suht' hyvin kokonaan uuden kielen, mitä mun saksan osaamiselle tulee tapahtumaan. Kuitenkin takana on jo seitsemän vuoden opinnot ja aijon Saksassa alkaa saman tien puhumaan saksaa. Se on ollut periaatteenani alusta lähtien, etten ala vuoden alussa puhumaan englantia ollenkaan, koska siihen jämähtää niin helposti. Sen jälkeen on vaikea enää "vaihtaa kieltä" saksaksi. Joten vaikka alussa varmasti tulee paljon ongelmia, haluan silti minulle puhuttavan vain saksaa ja itsekin puhun sitä niin paljon kuin osaan. 
Olen kuullut monien jo kolmen kuukauden jälkeen kokevan osaavansa kieltä sujuvasti ja muutenkin tuntevansa olonsa kotoisaksi uudessa maassa, mutta itselle tuo kolme kuukautta kuulostaa tosi vähältä. Toivottavasti se vuosi on riittävä aika.
blogi 2
Vihdoin olen ryhdistäytynyt näiden itsenäisten opintojen kanssa. Suunnitelmissa on kesällä suorittaa ainakin viisi kurssia, jotta pystyn käymään lukion kolmeen vuoteen (vaihtovuoden lisäksi). Viime vuonna ollut leikkaus kun sekoitti mun opiskeluja sen verran, että sain kahden jakson aikana kolme kurssia suoritetuksi. Toisaalta motivaatio on kova, koska en halua pitkittää opiskelujani enää yhtään. Ja onhan tässä tavallaan "vuoden loma opiskelusta" tulossa, että pitäisi kyllä jaksaa kesällä vähän rehkiä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti